Brugklastraining

geplaatst in: Nieuws | 0

In de brugklas

Sluit jouw kind straks groep 8 af? Dan mag hij/zij eerst lekker genieten van een welverdiende zomervakantie. Daarna begint er een leuk, maar ook zeker spannend avontuur: de brugklas! Om jongeren hierop voor te bereidingen organiseren wij de BRUGKLASTRAINING. Deze training biedt praktische handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. 

Leren is complex
Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet gaat het leren bij veel leerlingen in de brugklas gepaard met stress en tegenvallende resultaten. Om dit voor te zijn is het belangrijk dat brugklassers leren hoe te leren. De ‘Ik leer leren’-training van ‘JET | je-eigen-traject’ biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Deze training is een uitgave van Tea Adema, een gerenommeerd trainingsinstituut voor professionals op het gebied van pubercoaching.

Opbouw van de training – thema’s

  • Plannen & organiseren– het invullen van je agenda, het maken van een goede dag- en weekplanning en waar je allemaal op moet letten bij het plannen.
  • Huiswerk maken & efficiënt leren – welke leervoorkeuren heb jij en met behulp van welke zintuigen kan jij het beste onthouden? Met deze bagage kan jij straks goed van start in jouw brugklas.
  • Balans & Belastbaarheid – leren gaat zoveel gemakkelijker wanneer je ontspannen bent. Hoe kan je gedachten die je tegenwerken, veranderen in gedachten die helpen. Ook bespreken we de balans tussen inspanning en ontspanning.
  • Concentreren& Motiveren – samen bekijken we in welke mate jij je kunt concentreren en wat de verstorende factoren zijn. Zo kan je de concentratie-uitdaging in de juiste proporties aangaan. Ook onderzoeken we de betekenis van motiveren en ontdekken we wat jij nodig hebt om je leermotor aan te zetten.

Plaats, data en tijd
De training wordt gegeven bij ‘JET | je-eigen-traject’, aan de Kerklaan 5 in Haren. Wij vinden het belangrijk de groepjes klein te houden. Neem gerust contact met ons om te informeren wanneer jij aan kunt sluiten.  

Kostenplaatje
De ‘Ik leer leren’-training is specifiek samengesteld voor brugklassers. In groepjes van 4 tot 8 leerlingen werken we samen aan de verschillende thema’s, waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten, incl. terugkomdag waarin we ruimte bieden voor vragen, de puntjes op de ‘i’ zetten en extra uitleg geven. Prijs: € 30,00 per bijeenkomst plus werkboek à € 32,50. 

Aanmelden of vragen?
Heeft u vragen? Stuur gerust een mail naar: info@je-eigen-traject.nl.