Corona

geplaatst in: Nieuws | 0

In verband met COVID-19 (Corona) geven wij nu online huiswerkbegeleiding en bijles. Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid om het verspreiden van het virus te verkleinen. Lees hieronder meer over onze aanpak en de mogelijkheid om ook ondersteuning te krijgen.  

Online huiswerkbegeleiding
Wij vinden het heel belangrijk goed stil te staan bij hoe een leerling in zijn vel zit. Deze turbulente tijd kan veel gevoelens bij leerlingen te weeg brengen. Wij vinden het erg belangrijk hier aandacht voor te hebben. Bij elk contactmoment is dit onze eerste check.  

Onze huiswerkbegeleiding en bijles vinden nu tijdelijk plaats via Skype en Whatsapp. Door onze unieke planner in te blijven zetten, houden we met elkaar overzicht van de schoolactiviteiten. Op de JET-dagen hebben onze leerlingen contact met de bijlesdocent of leerlingbegeleider. Voor zover mogelijk wordt dit vooraf ingepland. Daarbij houden we voortdurend rekening met de veranderende bewegingen van scholen. Tussendoor gaan leerlingen zelfstandig aan de slag, maar ze kunnen ook vragen stellen, als die er zijn. 

Hoe ziet het contactmoment eruit? 

  • Het Skypegesprek tussen een leerling en bijlesdocent/leerlingbegeleider start met de ‘check-in’. We informeren eerst hoe het met de leerling is, wat er speelt in zijn omgeving en we verkennen welk invloed dit op de leerling heeft. 
  • Vervolgens neemt de bijlesdocent/leerlingbegeleider goed de tijd de schoolactiviteiten en eventuele resultaten met de leerling door te nemen. Dit alles wordt bijgewerkt in onze planner.  
  • Daarna worden er afspraken gemaakt over: wat gaat de leerling doen en van welk schoolwerk worden foto’s opgestuurd als check. 
  • Pas wanneer in de groepsapp met ouders/begeleiders een terugblik is gedaan op de dag en een korte vooruitblik, sluiten we de dag af.  

Ook (online) huiswerkbegeleiding en/of bijlessen volgen bij JET | je-eigen-traject?
Wat je nodig hebt is: een Skypeaccount op laptop of desktop en mobiel met Whatsapp (die je tijdens het huiswerk maken uiteraard uit het zicht legt).

Belangstelling? Bel: (050) 5733 640.