header9

WIE ZIJN WE EN WAT DOEN WE?


Persoonsgerichte begeleiding

JET Huiswerk & meer is opgericht met de gedachte dat studiebegeleiding moet aansluiten op het individuele kind en zijn/haar leerbehoeftes. Daarin werken we vanuit mogelijkheden en talenten van het kind. We bieden persoonlijke begeleiding op het gebied van het verstevigen van studievaardigheden, zelfstandig werken en effectief leren voor toetsen. Naast begeleiding voor school, willen we kinderen ook iets meegeven voor de toekomst.

Ruimte voor gesprek

JET Huiswerk & meer is een fijne, gezellige en veilige leerplek waar we kinderen de ruimte geven om ‘te landen’ na schooltijd. Na een lange dag op school kunnen kinderen lekker bij ons aan de keukentafel zitten om verhalen te vertellen, een kopje thee te drinken en gewoon even te chillen. Er is altijd ruimte voor een gesprek, waarin we het belangrijk vinden om ook écht naar een kind te luisteren. En weten de juiste snaar bij ze te raken. We bewegen met kinderen mee en sluiten aan op wat ze op dat moment nodig hebben. Zit een kind niet lekker in zijn vel, dan verschuift het maken van huiswerk, naar het onderzoeken van de belemmerende factoren op dat moment. Want alleen door deze te onderzoeken, komt er weer ruimte om door te gaan. Zo dragen wij ook bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. We lopen graag een stukje mee op het pad van een kind op weg naar hun volwassenheid, waarbij het vergroten van het zelfvertrouwen, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijk centraal staan.

Wees je eigen leider

Bij JET Huiswerk & meer gaan we daarom uit van het ‘Wees je eigen leider’ – principe. Dit houdt in dat we leerlingen een ‘routekaart’ aanbieden, verweven in de begeleiding, waarin ze leren succesvol te zijn op school en daarbuiten. ‘Wees je eigen leider’ – omdat je die eigenlijk al bent. De uitdaging is dat we vaak die persoonlijke leider verstoppen achter plaatjes die we over onszelf hebben, zoals: ‘ik kan nu eenmaal niet plannen’, ‘ik zal nooit goed worden in wiskunde’, ‘het komt door die docent dat ik niet goed woordjes kan stampen’, etc. De kunst is om je gedachten om te gooien. Bij JET Huiswerk & meer motiveren we kinderen om de leider in zichzelf aan te spreken en te gaan voor school en al die dingen die ze leuk vinden! Proactief zijn, zó spreek je die leider in jezelf wel aan. We baseren onze begeleiding op het gedachtegoed van Stephen Covey – ‘De zeven gewoonten die jou succesvol maken’.